Atelier September

Shop

Termeni și condiții

Regulamentul privind termenii și condițiile de utilizare a site-ului www.atelier-september.ro este operat de societatea TECHNIK CIVIL SRL, cu sediul în jud. Satu Mare, loc. Ardud, str. Gării nr 2, înscrisă la Registrul Comerțului cu numărul J30/446/2011, CUI RO28495619. Utilizarea site-ului (incluzând accesul, navigarea și cumpărarea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor și condițiilor enunțate în cuprinsul prezentului document cu toate efectele și consecințele ce decurg din aceasta.

Definiții și termeni

Vânzător – societatea TECHNIK CIVIL SRL

Cumpărător – persoană fizică / persoana juridică sau orice entitate juridică care își face un Cont în website și efectuează o Comandă.

Utilizator – orice persoană fizică/juridică înregistrată pe Site care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din secțiunea Termeni și Condiții.

Cont – secțiunea din website formată dintr-o adresă de e-mail și o parolă care permite Cumpărătorului transmiterea Comenzii și care conține informații despre Cumpărător și istoricul Cumpărătorului în Site.

Favorite – pagina web în care Cumpărătorul/Utilizatorul poate adăuga Bunuri pe care le consideră a fi preferate și pe care, ulterior, le poate adăuga în cosul de cumpărături („cosul meu”).

Comandă – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului intenția sa de a achiziționa Bunuri și Servicii de pe Site.

Bunuri și Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele și serviciile menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător Cumpărătorului, ca urmare a Contractului încheiat.

Contract – reprezintă contractul la distanță încheiat între Vânzător și Cumpărător, fără prezența fizică simultană a Vânzătorului și a Cumpărătorului.

Review – o evaluare scrisă de către deținătorul sau beneficiarul unui produs sau serviciu, evaluare redactată pe baza experienței personale și capacității acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune dacă produsul sau serviciul respectă sau nu specificațiile menționate de către producător.

Comentariu – apreciere sau observație cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv poștă electronică (e-mail, SMS) asupra Bunurilor și Serviciilor și/sau a promoțiilor desfășurate de Vânzător într-o anumită perioadă, fără niciun angajament din partea Vânzătorului cu referire la informațiile conținute de acesta.

Tranzacție – încasarea sau rambursarea unei sume rezultată din vânzarea unui Bun și/sau Serviciu de către TECHNIK CIVIL SRL Cumpărătorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către Vânzător, indiferent de modalitatea de livrare.  

Conținutul site-ului și drepturile de proprietate intelectuală

Întregul conținut al site-ului www.atelier-september.ro, incluzând, dar nelimitându-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text și/sau conținut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a TECHNIK CIVIL SRL, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obținute în acest sens în mod direct sau indirect (prin licențe de utilizare și/sau publicare).

Cumpărătorului nu îi este permisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea și/sau alterarea, utilizarea, expunerea, includerea oricărui conținut în orice alt context decât cel original intenționat de TECHNIK CIVIL SRL.

Încălcarea dreptului de autor sesizată pe site se va raporta la adresa de email hello@atelier-september.ro

Produsele și serviciile oferite de TECHNIK CIVIL SRL

Accesul la www.atelier-september.ro în vederea efectuării unei Comenzi îi este permis oricărui Cumpărător.

Pentru motive justificate TECHNIK CIVIL SRL își rezervă dreptul de a restricționa accesul Cumpărătorului în vederea efectuării unei Comenzi în cazul în care consideră că în baza conduitei sau a activității Cumpărătorului pe Site, acțiunile acestuia ar putea prejudicia în vreun fel TECHNIK CIVIL SRL. În oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumpărătorul se poate adresa Departamentului de Relații cu Clienții al TECHNIK CIVIL SRL pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor sus menționate.

Toate informațiile folosite pentru descrierea Bunurilor și/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentări multimedia / etc.) nu reprezintă o obligație contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

Modalitate plată

Produsele comandate pot fi achitate utilizand următoarele metode de plată:

 1. cu card bancar prin intermediul partenerului EPOS Raiffeisen Bank. Plățile cu cardul sunt procesate prin EPOS și sunt securizate prin folosirea 3D Secure System și conexiuni incriptate. EPOS nu stochează informațiile despre cardul clientului. 
 2. ramburs direct la curier, la primirea coletului, valabilă pe teritoriul României.
 3. prin transfer bancar, în contul RO45RZBR0000060015846958 deschis pe numele TECHNIK CIVIL SRL la Banca Raiffeisen. Comisioanele bancare aferente transferului vor fi achitate de către cumpărător.
 4. Magazinul online www.atelier-september.ro foloseste pentru tranzactiile online serviciile Raiffeisen Bank/Plationline.ro. Se poate efectua plata online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastra, in conditii de siguranta deplina. Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro). Plata se bazeaza pe un sistem securizat de procesare a tranzactiilor online care ofera confidentialitate, siguranta si simplitate in achizitia produselor si serviciilor prin Internet. Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv prin intermediul bancii, magazinul nostru nu solicita si nu stocheaza niciun fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastra. Important de stiut! – Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision!

Pentru produsele care nu sunt pe stoc, TECHNIK CIVIL SRL își rezervă dreptul de a solicita plata unui avans de 50% din valoarea comenzii. Acesta se poate achita cu ordin de plată în contul RO45RZBR0000060015846958 deschis pe numele TECHNIK CIVIL SRL la Banca Raiffeisen. 

Prețurile Bunurilor și Serviciilor afișate în cadrul site-ului www.atelier-september.ro includ T.V.A. conform legislației în vigoare, și includ costurile de livrare.

Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate în fiecare Comandă. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factură pentru Bunurile și Serviciile livrate, obligația Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

În cazul plătilor online, Vânzătorul nu este/nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumpărător, incluzând dar nelimitându-se la comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru această acțiune o poartă numai Cumpărătorul.

Modalitate livrare

Livrarea produselor se va face în sistem de curierat door-to-door către Cumpărător. Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a Bunurilor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare.

Vânzătorul va efectua livrarea Bunurilor și Serviciilor pe teritoriul României. TECHNIK CIVIL SRL îşi rezervă dreptul de a confirma telefonic comenzile înainte de onorarea lor.

TECHNIK CIVIL SRL va pune la dispoziție următoarele variante de livrare:

 • Prin firme de curierat rapid
 • Ridicare de la depozit: jud. Satu Mare, loc. Ardud, str. Gării nr 2

Recepţia produselor reprezintă acceptul clientului că produsele au ajuns în stare bună şi corespund cantitativ şi calitativ cu ceea ce s-a comandat. Recepţia se face în momentul semnării documentelor fiscale legale ce însoţesc coletul. Factura constituie contract de vânzare/cumpărare conform legislaţiei româneşti în vigoare. Clientul îşi exprimă acordul explicit la semnarea AWB’ului de primire cu privire la faptul că a primit produsele care sunt conforme cu comanda şi cu nevoile acestuia.

Montajul pieselor de mobilier, precum şi manipularea acestora nu fac obiectul prezentului contract, acestea căzând în sarcina clientului.

Garanția produselor

Toate Bunurile comercializate de către TECHNIK CIVIL SRL beneficiază de condiții de garanție conform legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor.

TECHNIK CIVIL SRL asigură și garantează conformitatea bunurilor achiziționate precum și eventualele vicii ascunse.

TECHNIK CIVIL SRL nu își asumă nicio răspundere privind consecințele pe care le-ar avea utilizarea sau întreținerea greșită a produselor, cauzate de nerespectarea instrucțiunilor producătorului. 

Cumpărătorul este de acord cu faptul că produsele manufacturate și cele din materiale naturale precum pielea, lemnul, nu pot fi fabricate identic din punct de vedere al texturii, nuanțelor de culoare pe diferite suprafețe și a particularităților aparente pe material. Cumpărătorul este de acord cu faptul că produsele din lemn masiv pot prezenta mici crăpături sau noduri în funcție de natura lemnului sau că pot apărea în timp mici crăpături în funcție de condițiile în care sunt păstrate produsele. Acestea nu se consideră a fi defecte de fabricaţie şi, în aceste cazuri, nu pot fi invocate condiţiile de garanţie. Cumpărătorul poate cere însă returul produsului fără a fi necesară vreo explicaţie, în condiţiile legii.

Garanţia de conformitate pentru produsele de folosință îndelungată este de 12 luni pentru persoane fizice și 6 luni pentru persoane juridice. Termenul de garanţie curge de la data vânzării produsului.

Pentru cumpărători persoane fizice, termenul garanției legale este de 2 ani.
Pentru cumpărători persoane juridice se acordă o garanție comercială de 1 an.

TECHNIK CIVIL își asumă responsabilitatea reparării sau înlocuirii produsului pe cheltuiala sa, dacă deficiențele sunt cauzate de vânzător. După recepționarea produselor, Cumpărătorul nu mai poate invoca deficiențe cantitative sau deficiențe pe care, în mod rezonabil, putea să le vadă la momentul livrării (ciobituri, zgârieturi, componente îndoite, etc.). Spargerea produselor sau componentelor din sticlă sau zgârierea produselor după recepție sunt riscuri asumate integral de Cumpărător.

Garanția se pierde în următoarele situații:

 • în cazul intervențiilor sau reparațiilor produsului executate de persoane neautorizate de către vânzător;
 • în cazul utilizării produsului pentru alte scopuri decât cele pentru care a fost conceput și recomandat;
 • în cazul nerespectării de către cumpărător a condițiilor de păstrare, utilizare și întreținere prevăzute în documentația care însoțește produsul;
 • în cazul deteriorărilor termice, mecanice ale produselor datorate incendiilor, accidentelor de orice fel, intemperiilor sau neglijenței în utilizare.
 • în cazul nerespectării instrucțiunilor de folosire

Politica de Retur

Clientul își asumă comanda trimisă, respectiv tapițeria aleasă și nuanța ramei produsului. Dreptul de retragere nu se aplică produselor executate pe comandă specială (cu finisaj, tapiţerie, dimensiuni, etc. personalizate) și în cazul în care produsul returnat nu este în aceeaşi stare în care a fost livrat. Ambalarea și returnarea produsului/produselor se va face într-un mod corespunzător, astfel încât să nu se deterioreze în timpul livrării.

Înainte de expirarea perioadei de retragere, clientul informează TECHNIK CIVIL SRL cu privire la decizia sa de returnare a produsului/produselor, utilizând o declaraţie neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poştă, fax sau e-mail.

În acest scop, se poate folosi modelul de returnare de mai jos, pe baza Ordonanţei de urgenţă nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative

(publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 427 din 11.06.2014). 

Folosirea acestui formular nu este însă obligatorie. 

Stimați consumatori, prezentul formular se trimite înapoi completat doar dacă

doriți returnarea produselor.

– Către [aici se introduce numele, adresa poştală şi, dacă

este cazul, numărul de telefon, numărul de fax şi adresa de

e-mail ale profesionistului]:

– Vă informez/Vă informăm (*) prin prezenta cu privire la

retragerea mea/noastră (*) din contractul referitor la vânzarea

următoarelor produse (*)/prestarea următoarelor servicii (*)

– Comandate la data (*)/primite la data (*)

– Numele consumatorului (consumatorilor)

– Adresa consumatorului (consumatorilor)

– Semnătura consumatorului (consumatorilor) (doar în cazul

în care acest formular este notificat pe hârtie)

– Data

(*) A se elimina menţiunea inutilă, după caz.

Produsul returnat trebuie să fie în starea de produs nou, într-un ambalaj asemănător cu cel în care a fost livrat.

Cumpărătorul are obligația de a ambala produsul returnat corespunzător, în același mod în care a fost primit, pentru a evita orice deteriorare la transport.

Dacă produsul returnat este deteriorat, are pete, prezintă urme de montaj, uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, ciobituri, lovituri, şocuri mecanice, etc., este murdar și nu poate fi vândut ca și produs nou, ne rezervăm dreptul de a refuza produsul. În cazul unui refuz din partea vânzătorului, costurile de transport tur-retur cad în sarcina cumparatorului.

 • Cumpărătorul returnează produsele către TECHNIK CIVIL SRL fără întârziere nejustificată și în decurs de cel mult 10 de zile de la data primirii acestora.
 • TECHNIK CIVIL SRL returnează cumpărătorului contravaloarea produselor primite drept plată din partea acestuia, nu mai tarziu de 10 zile calendaristice de la data în care returul produsului/produselor este recepționat. Returnarea sumelor este condiționată de recepționarea produselor care au făcut obiectul vânzării. Suma înapoiată va reprezenta contravaloarea produselor returnate, din care se scade taxa de livrare aferentă returului. Rambursarea cuantumului astfel calculat se face prin aceeași metodă de plată ca la comanda inițială, dacă nu se convine altfel cu clientul. 

Cumpărătorul este responsabil în ceea ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor.

Publicitate

Abonarea şi dezabonarea la newsletterul site-ului www.atelier-september.ro proprietatea TECHNIK CIVIL SRL, sunt gratuite şi voluntare şi implică acceptarea termenilor și condițiilor din prezentul document.

Cumpărătorul se poate dezabona în orice moment, urmând instrucţiunile din subsolul fiecărui e-mail. Mesajele trimise respectă Legea Comerţului electronic 365/2002 şi Hotărârea Guvernului nr. 1308/2002 referitoare la comunicarea comercială aşa cum este ea stipulată de legislaţia românească şi internaţională.

Utilizarea newsletterului se face în aceleaşi condiţii de limitare a răspunderii din punctul de vedere al conţinutului precum se autorizează şi folosirea site-ului, în condiţiile prevăzute de prezentul document. TECHNIK CIVIL SRL deţine toate drepturile asupra conţinutului newsletter-ului trimis către abonaţi în aceleaşi condiţii ca şi pentru informaţiile publicate pe site-ul www.atelier-september.ro, în concordanţă cu prevederile acestui document.

Politica de utilizare a cookie-urilor

Acest website poate folosi cookie-uri atât proprii, cât și provenind de la terți, pentru a furniza vizitatorilor o experiență mult mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecăruia.

Magazinul online www.atelier-september.ro foloseşte cookie-uri ale Google Analytics şi Google AdWords, servicii de analiză a traficului şi publicitate, ale modului de Chat, precum şi cookie-uri ale furnizorilor de publicitate online. Categorii de cookie-uri folosite: de performanţă a site-ului, de analiză a vizitatorilor, de remarketing şi publicitate. Aceste cookie-uri nu colectează date cu caracter personal şi nu identifică personal vizitatorii site-ului, ci sunt folosite pentru a vă putea oferi conţinut adaptat preferinţelor dumneavoastra. Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre cum funcţionează cookie-urile în relaţii cu publicitatea online, vă rugăm consultaţi site-ul http://www.youronlinechoices.com/ro/.

Cookie-urile sunt stocate pe dispozitivele folosite de utilizatori pentru navigarea web numai când utilizatorul decide să navigheze în site-ul www.atelier-september.ro dincolo de prima pagină accesată. În acest caz, continuarea navigării dincolo de prima pagină accesată este interpretată drept consimţământ al utilizatorului pentru acceptarea stocării cookie-urilor, având în vedere înştiinţarea explicit afişată în bara din partea de jos a ecranului. 

Forță majoră

Niciuna din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este cauzată de un eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.

Dacă în termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu încetează, fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părți încetarea de plin drept a Contractului fără ca vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte alte daune-interese.

Legea aplicabilă

Prezentul document este supus legii române. Eventualele litigii apărute între TECHNIK CIVIL SRL și Cumpărători se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele competente din circumscripția municipiului Satu-Mare.

Dispoziții finale

Orice altă problemă cauzată de produsele și serviciile prezentate pe site şi care nu este deja tratată de nici un articol din prezentul document, se va soluționa pe cale amiabilă în termen de 30 de zile lucrătoare de la data sesizării în scris a problemelor de către utilizator. În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competența revine instanțelor din circumscripția municipiului Satu-Mare.

REGISTER

Datele dvs. personale vor fi utilizate pentru îmbunătățirea experienței pe care o aveți pe acest website, pentru accesarea contului și pentru alte lucruri, descrise în politică de confidențialitate.